El Pessebre dels Estels estrenarà enguany noves escenes i espectacles

Cartell del XV Pessebre dels Estels

 

El pessebre vivent de la Masia de Castelló, conegut com “El Pessebre dels Estels” celebrarà enguany el seu 15è aniversari amb noves escenes i nous espectacles. Així, joves acordionistes de l’Escola de Música Municipal tocaran els seus instruments a la taverna; alumnes de la mateixa escola cantaran nadales pels carrers; i hi haurà més animals a les zones de corrals.

Amb aquestes novetats, la representació d’una trentena d’escenes, i la participació de més de 300 col·laboradors, Castelló, un poble situat entre muntanyes que quedà deshabitat a mitjan del segle XX, recuperarà un Nadal més la seva vida: tornarà a haver-hi ferrer, baster, llatadores, canyisser, fuster i garbes a l’era; al forn s’hi sentirà novament la flaire del pa acabat de fer; a la taverna s’hi cantarà i el fum del bosc delatarà la carbonera. Tot això, els dies 26, 29 i 30 de desembre, de les 18 a les 20.30 hores.

Els interessats en gaudir d’aquesta experiència podran comprar les entrades a l’arribar a Castelló. El preu de les entrades serà de 4 euros, per als nens d’entre 4 i 9 anys; i de 7 euros, per a la resta de públic. Els menors de 4 anys no hauran de pagar.

Per aquest preu, els visitants podran passejar lliurement per Castelló, on ja s’han acabat de desenrunar totes les cases; i menjar una torrada de pa amb cansalada. El punt de trobada serà el camp de futbol de Vandellòs, des d’on els visitants rebran indicacions per arribar amb el seu propi vehicle fins al pessebre.

L’Associació de la Masia de Castelló, que és l’entitat que organitza el Pessebre Vivent, amb el patrocini de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i la col·laboració d’ANAV, la Diputació de Tarragona i diverses empreses locals, va néixer l’any 1997 amb  la intenció de recuperar el poble deshabitat de Castelló, on a principi del segle passat hi vivien prop de 120 persones. Des d’aleshores, per dur a terme aquesta tasca, l’entitat organitza diverses activitats durant l’any, com ara el pessebre, la Rústic Festa, la Festa Major de Castelló, etc.

Amb el desenrunament de “Cal Miquel”, aquesta associació ha acabat enguany de desenrunar totes les cases del poble i es troba immersa en la fase de reconstrucció del poble, que va iniciar amb la recuperació de “Cal Pep” i “Cal Sisco el Ros”. Actualment, un grup de col·laboradors (la Colla de la Taverna) està aixecant “Cal Quico Serrador”.

Més informació a: www.masiacastello.cat