La Taula d’Empresaris aposta pel treball en xarxa

La Taula d’Empresaris s’ha reunit per segona vegada aquest any 2018, per continuar treballant conjuntament i aprofitar les sinergies que es donen en aquest espai de col·laboració mútua. La trobada va tenir lloc el passat 29 de novembre a les 19.30 hores al Viver d'Empreses.
 
La taula va estar presidida per Alfons Garcia, alcalde i president de l’empresa municipal de promoció econòmica, IDETSA, i va estar integrada per representants de les tres associacions empresarials locals (l’Associació d'Empresaris, l'Associació de Comerços i l'Associació de Restauració i Hoteleria); pel regidor d’Ocupació i Emprenedoria, d’Empresa, Comerç i Energia, Miguel Angel Garcés; i pels portaveus dels grups polítics municipals amb representació a l’Ajuntament i pel gerent d’IDETSA.
 
Entre els temes que s’hi van tractar, hi ha el de la importància de fomentar el treball en xarxa de les empreses del municipi. Per aquest motiu, es va decidir fer extensiva l’ús de la “Xarxa de Comunicació” a totes les empreses associades a qualsevol de les tres associacions empresarials del municipi. I és que fins ara només tenien accés a aquest portal públic de comunicació que depèn d'IDETSA les juntes directives de les tres associacions, no tots els seus associats.
 
També es va parlar de la nova aposta  d’IDETSA per la formació dels empresaris locals. IDETSA els ofereix la possibilitat de bonificar l’import de la formació a través de la FUNDAE (antiga Fundació Tripartita). Aquesta nova modalitat permet oferir-los una formació a mida, adaptada a les seves necessitats.
 
D’altra banda, les associacions (ADE, ARH i ACHV) van poder exposar les seves propostes de treball conjunt per desenvolupar dins d’aquesta col·laboració público–privada. 
 
Tant el sector públic com el privat estan d’acord que cal establir com a sectors prioritaris el comerç, els serveis, la indústria i la restauració i l’hoteleria i que és necessari destinar més esforços per enfortir el teixit empresarial del municipi i per diversificar l’economia del territori.