La Policia Local de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant s’adhereix a la campanya #pelsvalents contra el càncer infantil

Diversos policies locals, amb l'alcalde i el regidor de Seguretat de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
28/01/2020
 
 
La Policia Local de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant s’ha sumat a la campanya “Escuts solidaris contra el càncer infantil”, que té com a objectiu col·laborar amb l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona per ajudar a construir el SJD Pediatric Cancer Center Barcelona, el centre de recerca i tractament del càncer infantil més gran del sud d’Europa.
 
Per recaptar diners per a aquesta causa, la Policia Local ha començat a oferir uns escuts adhesius especials amb la insígnia policial de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i l’etiqueta #pelsvalents, que identifica la lluita dels nens i nenes contra la malaltia.
 
Els escuts estan impresos amb fil groc, color que simbolitza la lluita contra el càncer infantil, sobre un fons negre i porten una cola termoadhesiva al dors, que permet enganxar-los a qualsevol peça de roba amb la planxa.
 
Inicialment s’han posat a la venda 500 unitats d’aquests escuts solidaris, que es poden adquirir, des d’ahir dilluns 27 de gener, per un donatiu de 4 euros, a les dependències de la Policia Local, a les oficines municipals d’atenció ciutadana (a l’Ajuntament de Vandellòs i a la Casa de la Vila de l’Hospitalet de l’Infant), a les biblioteques municipals, a l’Oficina de Turisme, a la Piscina Municipal Coberta i a diversos establiments comercials (al Centre de Fisioteràpia Gemma Arias, Deviteca, Fruites i verdures Rosa, La Carnisseria, Parafarmàcia, Sports Base Scorpio i Viatges 6G, a l’Hospitalet de l’Infant; i a la Farmàcia de Vandellòs).
 
La Policia Local s’ha afegit a aquesta iniciativa amb la il·lusió de poder aportar el seu granet de sorra al projecte de creació  del SJD Pediatric Cancer Center Barcelona, un centre específic per tractar i investigar el càncer infantil, actualment en construcció, que tindrà capacitat per atendre 400 pacients a l’any, segons ha explicat el sergent Sergi Navarro. «Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant és un municipi molt solidari i aquesta és una causa en la qual val la pena col·laborar-hi», ha afegit Navarro.
 
Si la resposta de la gent es positiva, el cos policial no descarta demanar als organitzadors de la campanya que els distribueixi més escuts per a posar-los a la venda. 
 
La solidaritat de més de 200 cossos policials
“Escuts solidaris” va néixer als cossos de la Policia Local de Caldes de Malavella, de Sant Celoni i d’Hostalric (actualment Santa Susanna). Els caps d’aquests cossos policials van impulsar la idea de personalitzar l’escut de la policia i fer-ne un de nou amb el lema “pels valents” a canvi d’un donatiu de 4 €. A aquesta iniciativa ja s’hi han adherit més de 200 cossos de policia local, protecció civil, policia portuària i IPA de Catalunya, Astúries, Illes Balears i Euskadi. Fins al moment (a data de novembre de 2019) ja s’han entregat 300.000 euros a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona gràcies a aquesta campanya.