La Regidoria de Salut posa en marxa un projecte d’humanització de les àrees pediàtriques dels consultoris mèdics

La sala d’espera del Centre d’Assistència Primària (CAP) de l’Hospitalet de l’Infant s’ha decorat amb dibuixos per fer més agradable l’estada dels més petits al CAP. El mural l’ ha fet l’artista local Evelyn Roca, a petició de la Regidoria de Salut, que ha supervisat i finançat aquest projecte.

 

“Es tracta d’una il·lustració que té com a tema conductor els peixos, que representen el silenci que hi ha sota el mar –qüestió molt important a una sala d’espera- i que són uns animals divertits per als nens. A més, el mural inclou jocs i elements interactius, com ara núvols que contenen lletres o girafes amb números; i està fet amb colors lluminosos, però que al mateix temps inspiren tranquil·litat”, segons ha explicat l’artista.

 

Amb aquest projecte, que es completarà amb el pintat decoratiu també del consultori de pediatria i de l’àrea d’infermeria –i més endavant del centre assistencial de Vandellòs-, es pretén afavorir la humanització dels entorns sanitaris, tal com s’està fent actualment en diversos hospitals de Catalunya.

 

Amb la mateixa finalitat, la Regidoria de Salut ha adquirit una taula i uns tamborets infantils tant per al CAP de l’Hospitalet de l’Infant com per al consultori de Vandellòs; i unes capsetes de colors que es reparteixen als nens i nenes perquè hi puguin dibuixar mentre esperen per ser atesos.